Riper i metall og rustpartikler

Her kan du legge ut bilder og fortelle om ditt Tempo-prosjekt. Beskrive ditt forhold til Tempo, eller legge ut bilde fra ditt verksted.

Moderator: Guttorm

Svar
Landeveisridderen
Innlegg: 2
Registrert: 07 apr 2013 19:46

Riper i metall og rustpartikler

Legg inn av Landeveisridderen »

Har riper i metallet på tanken. Altså ikke selve lakken men sidene av tanken. Dette angår også eksospotten. "Småbulkene" er vel ikke stort å redde.
Noen som har noen råd angående det å kvitte seg med riper? Da i sidene på tanken og eksospotte. Er snakk om en Corvette.
Har også noen rustpartikler på ene siden av tanken og bakgaffelen. Noen måte å kvitte seg med dette?

Takk på forhånd.

anderssomme
Innlegg: 87
Registrert: 12 des 2012 18:16
Sted: Sandnes

Re: Riper i metall og rustpartikler

Legg inn av anderssomme »

Du har riper i fornikling alså ?
Hvis du noen gang skulle stjele en foto-boks fra E-39 så la være å sette den på soverommet! Den tar nemlig bilder når det går for fort!

AndersFR
Innlegg: 124
Registrert: 30 sep 2008 14:03
Sted: Asker

Re: Riper i metall og rustpartikler

Legg inn av AndersFR »

Grove riper i krom er vanskelig å fjerne. Smårust kan du ta med stålull. En bra behandling er stålull (uten såpe, selvsagt!) og Owatrol olje. Ha litt Owatrol på en dott stålull, puss grundig over til du har fått vekk så mye smårust som mulig, tørk vekk resten av Owatrolen, la det tørke til dagen etter. For bedre glans kan du gå over med pussefille og Autosol. Autosol på tube får du på Biltema, Toshov rekvisita, bensinstasjoner og sånt. Funker OK på krom, men er virkelig supert på aluminium. Regn med å bruke litt håndkraft, men om utgangspunktet ikke er altfor ille kan du få til brukbar forbedring med denne metoden.

Om du har lakkrust kan du også forsegle den med Owatrol, men ikke bruk stålull på lakk. Det blir for tøft. Bruk bare en fille og dra over med Owatrol. La det trekke inn noen minutter og tørk av alt overflødig! Det siste er viktig, ellers får du seige rester av Owatrol olje utenpå lakken. Det pynter ikke opp. Deretter kan du kjøre på med litt tøff lakkfornyer eller "rubbing compound" og så vanlig polering til slutt. Det blir ikke som nylakkert, men du kan redde mye original lakk fra "ille" til "brukspreget original stand" med dette.

afr.

Svar